Choose a language

Vormkarton

VIER TYPEN VORMKARTON

Voorgevormd

product1

Standaardtype vormkarton dat geproduceerd wordt op een traditionele lijn. Het wordt gebruikt in veel industriële en niet-industriële sectoren, bijvoorbeeld B2B-transport van auto-onderdelen. Door het ruwe oppervlak en de inwendige vezelstructuur bezitten de trays een hoge sterkte en stijfheid. Dankzij zijn snelle biologische afbreekbaarheid wordt dit type vormkarton vaak gebruikt bij het planten van sier- en landbouwgewassen.

Nageperst

product2

Dit verfijndere type vormkarton wordt net als zijn voorgevormde tegenhanger geproduceerd op een traditionele lijn maar vervolgens nageperst. Door het napersen krijgt het materiaal een glad oppervlak. Verpakkingen die op basis van deze techniek worden geproduceerd, worden vooral gebruikt voor het verpakken van elektronica. Het vervangt hier meer en meer klassieke verpakkingsmaterialen van onder meer kunststof en polyester.

Thermogevormd

product3

Dit type vormkarton wordt geproduceerd op thermovormlijnen. Het product wordt gedroogd in verwarmde mallen, waardoor er complexe vormen met een glad oppervlak geproduceerd kunnen worden. Met deze technologie kunnen producten vervaardigd worden zoals recyclebaar en biologisch afbreekbaar servies, papieren bestek en eetbakjes. Dit is een duurzamer alternatief voor kunststof producten.

Bewerkt

product4

Producten van bewerkt vormkarton worden meestal geproduceerd door middel van thermovormen. In tegenstelling tot klassieke papieren thermovormproducten kunnen deze producten echter bedrukt worden met een bedrijfslogo en geleverd worden in verschillende kleurpatronen. Geen van deze bewerkingen tast de recyclebaarheid en composteerbaarheid aan.

Nutzung DE TOEPASSING
VAN VORMKARTON

Elektronica

Vanuit vele opzichten is vormkarton een ideale keuze voor elektronica en elektronische apparatuur. Vormkwarton kan het oppervlak van een verpakt product perfect kopiëren, waardoor het niet ongewenst zal bewegen in de verpakking. De optimaal ontworpen misvormingszones voorkomen dat trillingen het verpakte product bereiken.

Industrie

Producten van vormkarton kunnen worden gebruikt als verpakking binnen de gehele lichte industrie. Voorbeelden daarvan zijn het verpakken van kwetsbare glazen producten, cosmetica, droge goederen, kleine consumentengoederen, etc. Het voordeel is dat vormkarton zo kan worden gevormd dat het nagenoeg elk 3D oppervlak omhult, waardoor elk product afzonderlijk kan worden verpakt of een partij producten samen stevig verpakt kan worden.

Automotive

Door het slimme design kunnen volledige trays boven elkaar worden verpakt zonder contact met de goederen. Exacte vormen zijn ook geschikt voor volledig geautomatiseerde processen. Zorgvuldig geselecteerd geschikt papier en gesloten oppervlakken zorgen ervoor dat stof niet kan binnendringen. Dankzij deze mogelijkheden worden onze producten gebruikt ter productie van led-producten, led-verlichtingseenheden, remsystemen, autoradio’s, etc.

Landbouw

Met betrekking tot de nul impact van gevaarlijke stoffen en zware metalen, worden onze producten gebruikt als bloempotten voor eenmalig gebruik die zichzelf afbreken. Nadat een plant in de aarde is geplant, dient deze als kunstmest. Vaak worden papieren trays gebruikt om dierenvoer en kweekvijvers te verpakken.

Cosmetica

Dankzij de schone, gladde oppervlakken van ons vormkarton kunnen we breekbare cosmetica stofvrij verpakken. Dergelijke verpakkingen zijn geschikt voor zowel de massaproductie als een luxe eindproduct. Het fullcolour drukken, waarbij 16 miljoen kleurentinten en een hoge resolutie van 600 dpi wordt toegepast, zorgt ervoor dat de verpakking een luxe en exclusief uiterlijk heeft dat zelfs in grote aantallen gepersonaliseerd kan worden.

Design

Vormkarton kan ook worden gebruikt als individueel onderdeel van het design, met prettige kenmerken zoals geluidsdemping. Bovendien komen hierdoor geen giftige stoffen vrij in uw huis of op kantoor. Dankzij de ergonomische vorm zien deze decoratieve onderdelen er visueel aantrekkelijk en elegant uit.